aluat:
- 1 cup(225 grame)unt moale,
- 1cup(200 grame) zahar,
- 2,1/2 cup(350 grame faina),
- 2 galbenusuri sau 1 ou intreg,
- un virf cutit sare.
crema:
- 1 budinca de vanilie,
- 400 ml. lapte,
- 6 linguri zahar.
Aluatul: Toate se amesteca la gramada,si formati o bila,dupa care o introduceti la rece pentru circa 3 ore.
Se iau bucatele mici de aluat(circa o lingura pentru o tarta),se pune la mijlocul tavitei pentru tarta si cu ajutorul degetelor se apasa de jos in sus si pe urma lateralele tavitei, pina se acopera tavita iar mijlocul sa fie gol. se acopere cu staniol si se presara fasole (eu n-am pus nimic).
Se coc tartele 175grade pentru 10-13 minute, nu mai mult,ca riscati sa se inchida aluatul de la culoare. Budinca se prepara dupa instructiunile de pe plic, insa eu in loc de 500 ml lapte,am adaugat 400 ml, pentru o consistenta mai groasa.
Se umple fiecare tarta cu budinca calduta si se lasa sa stea aprox. 1 ora, dupa care se decoreaza cu fructe si cine doreste poate pune peste fructe glazura incolora.